Alkomätare

Bli hundra procent säker med alkomätare

En person med alkohol i blodet som sätter sig bakom ratten är en fara för sig själv och andra. I Sverige kör, enligt MHF, över 500 personer onyktra varje timme, många i tron att de är nyktra. Det är fakta. Gränsen för rattonykterhet i Sverige ligger på 0,2 promille. En gräns som kan vara svår att känna av. Med en alkoholmätare kan du ha full kontroll. Genom ett enkelt test med en av våra säkra och godkända alkomätare så vet du när det är 100% säkert att sätta dig bakom ratten.

Kvalitetssäkrade alkomätare med förlängd garanti

Våra alkomätare är kvalitetssäkrade och godkända enligt EN-standard. Vi är en av Sveriges största distributörer av alkoholmätare till företag, kommuner, landsting och privata konsumenter. Vi erbjuder även kalibreringstjänster och har en exklusiv förlängd servicegaranti på 36 mån för våra produkter, förutsatt att de kalibreras årligen av Dignita. Har du inte köpt din alkomätare från Dignita utan hos en återförsäljare kan du registrera din mätare här för att ta del av garantin.

Hos oss hittar du bland annat Dignita AM-7000 som är godkänd enligt EU-kraven för privat bruk EN 16280:2012. Vi kalibrerar alkomätare från Dignita, Scandtest, Dräger, Sentech, ACE, AlcoFind, Alcoscent m.fl.

Vår kunskap – Er trygghet

Vi har lång erfarenhet och kan alkoholmätare och dess tillbehör. Vi hjälper dig alltid att fatta ett välgrundat beslut vid köp. Om du har frågor om testresultat, hur alkoholmätaren fungerar eller service finns vi där för dig.

Läs gärna manualen för vår alkomätare Dignita AM7000.

Du kan alltid nå oss under kontorstid på vårt supportnummer: 090 – 12 94 00.

Vanliga frågor om Alkomätare

För enklare alkomätare får du ett felaktigt utslag för alkohol efter att du rökt men det får du inte med en bra alkomätare. Du bör däremot inte blåsa rök direkt in i mätaren då mätcellen kan ta skada.

Du kan använda samma munstycke, även om vi rekomenderar att byta med jämna mellanrum av hygieniska skäl. Om du blåser väldigt många gånger kan du dock få mycket kondens/skräp i munstycket, då bör du byta alt skölja av det rejält.

Ja, du kan allvarligt skada mätaren om du har för höga koncentrationer som du blåser.
Du bör absolut undvika är att blåsa direkt efter att du druckit starksprit (inom 20 minuter). Då blodet har nivå i promille och sprit i procent blandas det oerhört stora koncentrationer och nivå motsvarar ofta över 10 promille vilket är helt omöjligt att åstadkomma på ”normalt” sätt. Detta skadar sensorn då den inte är avsedd för detta.
Du får dessutom ett alldeles för högt mätvärde som inte motsvarar din blodalkoholhalt. Väntar du minst 20 minuter efter så får du både rätt värde och riskerar inte att skada sensorn.

De polisen använder Dräger har en maximal avvikelse + /- 0.05‰.
Våra alkomätare har minst en noggrannhet på +/- 0,1% vilket ger en väldigt bra indikation på om man har över gränsen 0,2‰.
Det innebär i praktiken att läser du 0.2‰ på instrumentet ligger du normalt inom 0.19 – 0.25‰.
Du bör absolut inte använda din alkomätare för att testa dina gränser utan att du undviker bilkörning och liknande tills du är helt nykter!

Instruktioner, goda råd och information om skötsel gällande Dignita AM7000 m m hittar du i manualen. Klicka här för all info på flera olika språk.

Polisen har valt att bara visa rött eller grönt, detta för att undvika diskussion med trafikanten vid vägkanten. Vid ett positivt prov får personen sedan blåsa i en annan alkomätare hos Polisen alt ta blodprov där den exakta alkoholhalten kan utläsas.

Nej, men volymen och hur du blåser är en oerhört viktig parameter för att få ett korrekt resultat. För att vara lätt att använda är bra alkoholmätare okänsliga för hur du blåser, hårt, löst osv. För mätnogrannheten är det viktiga att det är en konstant utandning.

Enklast beställer du din alkomätare direkt online i vår webbshop.
Har du frågor eller vill beställa via telefon är det bara att ringa oss: 090 12 94 00. Vi hjälper dig gärna att välja en bra alkomätare som passar just dina behov. Vi har öppet alla vardagar kl. 8-17.

Vi levererar när vi mottagit, packat samt säkrat din beställning med Posten.

Typiskt 0.6% av uppmätt värde per månad.
Vi rekommenderar dock starkt att kalibrera eller byta sensor då mätaren indikerar.
Efter det kan vi inte garantera driften.