Om oss

Dignita Systems AB är ett svenskt teknik- och kunskapsföretag som utvecklar säkerhetsfrämjande produkter och tjänster för trafik och arbetsplats. Vår vision är ”Tillsammans räddar vi liv”, genom användning av våra produkter och tjänster kan antalet dödsfall samt skadade i trafik och arbetsliv kraftigt sänkas. Dignita levererar kvalitetssäkring som gör att ett företag eller en privatperson vet om de kan framföra ett fordon, utföra en aktivitet eller ett arbetsmoment på ett säkert sätt i enlighet med gällande lagstiftning för användning av alkohol i trafik och arbetsliv.

Förutom Sverige är vi även etablerade på den finska och norska marknaden med återförsäljare i ytterligare marknader som Estland, Lettland mfl.

Dignita Systems AB är ett företag som präglas av personal med ett stort engagemang och lång erfarenhet inom trafiksäkerhetsfrågor och fordonsindustrin. Vi är stolta över att våra produkter bidrar till den svenska Nollvisionen som syftar till att minimera antalet döda och svårt skadade i trafikolyckor. Våra produkter har genomgått en kvalitetssäkrad utveckling och är certifierade enligt Cenelec standard inom EU med omfattande tester på MHF Test Lab.

Vår ägare är det amerikanska investmentbolaget Apollo Global Management  som också äger vårt systerbolag alkolåsföretaget Smart Start med bas i USA och med verksamhet bland annat i Kanada och Australien. Vår ägares fokus ligger helt i linje med vår vision att ”tillsammans räddar vi liv” och med deras samlade kompetens samt finansiella styrka så underbygger det Dignitas ambition att fortsätta förbättra våra erbjudanden.

Tillsammans med våra systerbolag är vi världsledande inom alkolås segmentet och har gjort nästan 1 miljon installationer av alkolås och vi har konstant över 120.000 aktiva installationer. Vår ambition är att bli samtliga kunders förstaval inom området att förebygga alkoholrelaterade olyckor samt att hjälpa företag, organisation och privatpersoner med alkohol prevention